Konaklama ve Yiyecek İçecek Sektöründe Kurulan Şirket Sayısında Artış – 2025 Yılı İlk Dört Ay Raporu

Türkiye’de konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri sektöründe 2025 yılı Ocak-Nisan dönemine ilişkin şirket kurulum ve kapanış verileri açıklandı. Sektör, yılın ilk dört ayında girişimcilik açısından büyüme sinyalleri verirken, kapanan şirketlerde ise sınır

Turizm Yayın: 27 May 2025 - Tuesday - Güncelleme: 27.05.2025 17:44:00
Editör - Fatma Şahin
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye’de konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri sektöründe 2025 yılı Ocak-Nisan dönemine ilişkin şirket kurulum ve kapanış verileri açıklandı. Sektör, yılın ilk dört ayında girişimcilik açısından büyüme sinyalleri verirken, kapanan şirketlerde ise sınırlı artış yaşandı.

Kurulan Şirket Sayısında %11,2 Artış

Verilere göre, 2025 yılının Ocak-Nisan döneminde konaklama ve yiyecek içecek alanında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %11,2 oranında artarak 2.903'e yükseldi. Bu artış, sektörün canlılığını ve yatırımcı ilgisini sürdürdüğünü gösteriyor.

Kapanan Şirket Sayısı da Arttı

Öte yandan, aynı dönemde kapanan şirket sayısı %3 artışla 430’a ulaştı. Kapanışlardaki bu sınırlı artış, piyasadaki zorluklara rağmen sektörün genel olarak pozitif bir ivme yakaladığını ortaya koydu.

Gerçek Kişi Firmalarında Dikkat Çeken Hareketlilik

Kurulan gerçek kişi firmalarının sayısı %15 artarak 189’a yükselirken, kapanan gerçek kişi firmaları %7,5 azalarak 295’e geriledi. Bu gelişme, bireysel girişimcilerin sektöre yönelik ilgisinin arttığını ve mevcut firmaların sürdürülebilirliğinin güçlendiğini işaret ediyor.

A.Ş. Kuruluşlarında Hafif Artış

Anonim şirket (A.Ş.) olarak açılan firma sayısı da 49’dan 51’e çıkarak hafif bir artış gösterdi.

Sektördeki bu veriler, 2025 yılına girişte yatırımcının güveninin korunduğunu ve özellikle bireysel girişimlerde hareketliliğin arttığını ortaya koyuyor. Sektör temsilcileri, yaz sezonuyla birlikte bu rakamların daha da yukarı yönlü seyretmesini bekliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.