Ege Denizi'ndeki Sismik Hareketlilik Yunan Adalarını Vurdu, Türkiye'ye Olan İlgi Arttı
Ege Denizi’nde meydana gelen sismik hareketlilik, turizmin en büyük gelir kaynağı olduğu Yunan adalarına ağır darbe vurdu.

Ege Denizi’nde meydana gelen sismik hareketlilik, turizmin en büyük gelir kaynağı olduğu Yunan adalarına ağır darbe vurdu. Başta Santorini ve Amorgos olmak üzere pek çok adada günlük yaşam sekteye uğrarken, erken rezervasyon iptalleri Türkiye’deki turistik destinasyonlara ilgiyi artırdı.
Santorini Adası'nda Neler Oluyor?
Dünya’dan Kaan Ege Kayan’ın haberine göre, Ocak ayından bu yana içerisinde Santorini'nin de yer aldığı Kiklad Adaları'nda 12.800'den fazla deprem meydana geldi. Özellikle Şubat ayında bazı günlerde 1.000’i aşkın sarsıntı kaydedilirken, 10 Şubat’ta 5.3 büyüklüğünde bir deprem adayı vurdu. Bu sarsıntılar nedeniyle Santorini ve Amorgos’ta olağanüstü hâl ilan edilirken, binlerce turist ile yerel halk adayı terk etmeye başladı.
Tatil Planları Türkiye'ye Yöneldi
Yunan hükümeti, turizm sektörünü bu süreçten en az zararla çıkarmak için çeşitli adımlar atarken, turistlerin önemli bir kısmı tatil planlarını Türkiye’ye yönlendirdi. Özellikle Antalya, Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de erken rezervasyonlarda ciddi bir hareketlilik gözlenirken, turizmciler bu değişimi fırsata çevirmek için harekete geçti.
Yeni Turist Profili Hedefte
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, "Daha önce Türkiye'ye gelmeyen bu yeni turist profilinin hedef kitlemizde olması bizim için şans. Bu şansı üstün hizmet kalitesi ve uygun fiyatla lehimize çevirebiliriz. Yeni bir pazar, yeni bir müşteri portföyü ile karşı karşıyayız" dedi.
Turizm sektörü, yaşanan bu ilgiyi avantaja çevirmek için tanıtım çalışmalarına hız verirken, uzmanlar Türkiye’nin bu süreçte önemli bir turizm merkezi olarak konumunu daha da güçlendireceğini belirtiyor.